YARIŞMA HEYECANI SÜRÜYOR…

YARIŞMA HEYECANI SÜRÜYOR…

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy” konulu kompozisyon yarışmasına katılan eserler, jüri tarafından değerlendiriliyor.




Bandırma
Belediyesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy” konulu kompozisyon yarışmasına katılan eserler, jüri tarafından değerlendiriliyor.


İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif ERSOY'un 76. ölüm yıldönümü nedeniyle kentimizdeki lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasına katılımlar 14 Aralık Cuma günü sona ermişti.

Bu sürede kompozisyon yarışmasına katılım için Bandırma Belediyesi'ne 63 adet başvuru yapıldı.

Yarışma için gönderilen yazıları inceleyen yarışma jürisi, 2 eseri Bandırma dışından olması ve yarışma şartnamesine uymadığı gerekçesiyle değerlendirmeye almadı.

Değerlendirmeye alınan 61 adet yazıyı titizlikle inceleyen yarışma jürisi, yarışma şartnamesi gereği Safahat hediye edilecek ilk 20 eseri belirledi.

Birinci, ikinci, üçüncü olacak eserler ve mansiyon alacaklar ile ilgili değerlendirme çalışmaları ise sürüyor.

Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy” konulu kompozisyon yarışması sonuçları, 22 Aralık Cumartesi günü sat 19;30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma programında açıklanacak. Ödüllerin de verileceği anma programında ayrıca Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel Mehmet Akif Ersoy'u anlatan bir sunum yapacak. Serdar Tuncer de Akif'ten şiirler seslendirecek.

Yarışma birincisine dizüstü bilgisayar, ikincisine mini dizüstü bilgisayar, üçüncüsüne ise tablet bilgisayar hediye edilecek. Dört, beş ve altıncı seçilen yarışmacılara ise taşınabilir hard-disc verilecek.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy” konulu kompozisyon yarışması jürisinde; yazar İncila Çalışkan, gazeteci Önder Balıkçı ile Edebiyat Öğretmenleri Ayşe Toraman ve Halil Barak görev alıyor.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli